Kullanmış olduğumuz kızılötesi ısıtma teknolojisi temelde kızılötesi ışınımın 0,74 ile 2 micron arasındaki dalga boyundan oluşan kızılötesi ışınımın malzeme yüzeyine etki etmesi ile malzeme üzerine veya kaplama üzerine sahip olduğu enerjiyi ileterek malzemenin ısınmasını sağlamaktadır. Bu sistem diğer enerji iletim yöntemlerine göre %80’e yakın bir verimlilik sağmaktadır. Doğrudan hedef malzemeye enerji iletimi geçtiği için kayıplar minumum seviyede olmaktadır.

Metal profil endüstride, bahçe ve alan çevirmelerinde destek çubuğu olarak, inşaat sektöründe ve yapı sektöründe destek ve karkas olarak, dış ortamlarda vb birçok kullanım alanı vardır.

Yapı unsuru ve destek elemanı olarak kullanıldığında korozyona karşı uzun ömürlü olması beklenmektedir. Genel itibari ile demir içerikli profiller doğası gereği okzijenle tepkimeye girerek demir oksit(pas) oluşmasına sebep olur, bu da profilin dayanım ömrünü azaltmaktadır. Oksitlenmeye karşı genel itibari ile kaplama kullanılmaktadır. Yaş boya ve elektrostatik toz boya en fazla kullanılan kaplama yöntemidir. Yaş boya ile yapılan kaplamalarda korozyon direnci çok daha kısa ömürlü olmaktadır. Endüstriyel uygulamalarda daha fazla elektrostatik toz boya ile kaplama yapılmaktadır.

Metal profillerin elektrostatik toz boya ile kaplanması prosesinde, ürün elektrostatik toz boya ile boyandıktan sonra boyanın metal üzerine tam yapışmasını sağlamak ve kimyasal süreci sonlandırmak için fırınlama yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede endüstride genel olarak fosil yakıtlı boya pişirme fırınları kullanılmaktadır. Teknik-El Makina olarak biz fosil yakıtlı fırınların yerine çok daha verimli, üretim esnekliği sunan ve ekonomik ömrü çok daha uzun olan kızılötesi fırınları elektrostatik toz boyamadan sonra fırınlama işlemi için Kızılötesi Fırınları üretmekteyiz.