Endüstriyel mini fırın
Kızılötesi ısıtma teknolojilerinden yararlanarak endüstride boya tesislerinin proseslerine esneklik, kalite, güvenlik, çevreci, verimli v.b çözümler getirerek kızılötesi boya pişirme, kurutma fırınlarda belirli bir noktaya geldik.
Bu makalemizde deneme, labaratuvar, küçük parçaların pişirilmesi, kurutlması v.b işlemleri için geliştirmiş olduğumuz kızılötesi mini boya pişirme/kurutma fırınlarını açıklayacağım.
Bu cihazda hedeflediğimiz kitle boya üretici firmaları, elektrostatik toz boya firmaları, deney amaçlı boya pişirme/kurutma işlemi yapan bütün firmalar, askeri ve sivil kamu firmalarında AR-GE faaliyetlerinde boya pişirme ve kurutma işlemleri için, küçük parçaların elektrostatik toz boya sonrası kürlenmesinde ve kurutulmasında kullanılmak üzere üretim yapan bütün firmalar v.b için bu fırın çok önemli avantajlar sağlayacaktır.
Cihaz endüstriyel tip boya tesislerinde kullanılan kızılötesi boya pişirme/kurutma fırınlarımızın portatif ve mini halidir. Cihazda 2 adet 1 kw kızılötesi lamba kullanılmıştır. İsteğe göre ölçülerde ve cihazın gücünde değişim yapılabilmektedir.
Cihazın teknik özellikleri:
- Güç: 2 kw
- Fırın Dış Boyutları: 600*600*600 mm
- Max set sıcaklık: 240 C
- Pişirme/kürleme Süresi: 30 dk
Hedef kitlesinde bahsedilen işlemlerde kızılötesi mini portatif fırının avantajları;
- Elektrik ile çalışır, 2 kw gücündedir.
- Portatiftir, 2 kişinin herhangi bir teçhizat gerekmeden taşıyabileceği kadar.
- Baca gazı salınımı yoktur.
- Doğalgaz tesisatı yoktur.
- Birden fazla rengi aynı anda pişirebilme.
- Bakım gerektirmez.
- Ekonomik ömrü uzundur; 10 yıl (lambaların çalışma süresi 10.000 saat).
- Esnek çalışmaya izin verir.
Endüstride gelişen teknolojilere ayak uydurmada AR-GE çalışmaları, üretimde esneklik ve enerjinin verimli kullanılması firmalara ulasal ve uluslar arası düzeyde rekabet gücünü yükseltecektir. Bu cihaz hedef kitle göz önüne alındığında elektrostatik toz boya sektörü, metal işleme sektörü, korozyona karşı kaplama ve boyama sektörü v.b firmaların boyama proseslerinde geliştirme faaliyetlerine, deneme faaliyetlerine ve üretim faaliyetlerine yeni bir yaklaşım getirecektir.