Önceki makalemizde endüstriyel kızılötesi mini boya fırınlar hakkında genel bilgilendirme yaptık, bugünkü makalemizde bu cihazların sanayide nerelerde kullanabiliriz bunlardan bahsedeceğim.
Bilindiği gibi biz bu cihazın büyük boyutta endüstriyel tip olanlarını da üretmekteyiz. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre bu fırınlar her boyutta üretilebilmektedir. İhtiyaç kısmada belirli kısıtlara göre belirlenmektedir.
Bunlar; boyanacak ya da kurutulacak malzemenin boyutları, üretimin kapasitesi, çalışan konveyör hatlarının hızı, kullanılan boyaların kürlenme zamanları üretilecek fırınların boyutlarına etki etmektedir.
Üretimde toz boyama tesisi prosesine sahip olan bütün firmalarda bu cihazlar belli durumlarda büyük fırınlara göre avantaj sağlamaktadır.
Boya üreticisi firmalar başta olmak üzere numune üretimi yapan, ya da seri imalat dışı küçük parçaların boyanması/kürlenmesi işlemlerini gerçekleştiren firmalarda mini fırınlar büyük fırınların yaktığı enerjiye göre çok daha az enerji harcayarak boya pişirme, kurutma işlemini gerçekleştirmektedir.
Numune üretiminde küçük parçalar için büyük fırın yakmak maliyetli olmaktadır, ayrıca sürümü fazla olmayan ya da özel gelmiş siparişlerin boyandıktan sonra pişirme/kürleme işlemini rahat, zahmetsiz ve az maliyetle yapabileceğiniz bir cihazdır.
Cihaz elektrikle çalışır, kızılötesi ışınım ile ısıtma işlemini gerçekleştirir bu da üreticilere Üretimde esneklik kazandırır, Doğalgaz hattı kurulumu gerektirmez, Enerji verimliliği sağlar…